Президентът на Украйна Володимир Зеленски коментира в четвъртък, че е трудно да

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски коментира в четвъртък, че е трудно да
Коментари Харесай

Зеленски не знае какъв е рискът от ядрена война, но иска да нанася превантивен удар по Русия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски коментира в четвъртък, че е " мъчно да се каже " дали рискът от нуклеарна война се е увеличил с териториалните придобивки на неговата войска, само че той остава убеден, че руският му сътрудник няма да оцелее като такава ескалация на военните дейности, написа АП.

Зеленски се обърна към интернационалния мозъчен концерн Lowy Institute в Сидни посредством видеовръзка, откакто украинската войска си върна територия, нелегално анексирана от Русия.

Руският президент Владимир Путин предизвести, че няма да се поколебае да употребява нуклеарни оръжия, с цел да отблъсне опита на Украйна да си върне контрола върху окупираните от Москва региони.

Попитан дали рискът Русия да употребява нуклеарни оръжия се е нараснал, Зеленски коментира: " Трудно е да се каже ".

Той постави под подозрение дали Путин има задоволително надзор върху съветската акция, с цел да извърши тактически нуклеарен удар. На руснаците им е " мъчно да управляват всичко, което се случва в тяхната страна, тъкмо както не управляват всичко, което имат на бойното поле ", сподели Зеленски.

Зеленски сподели, че Путин схваща, че " светът в никакъв случай няма да елементарни " съветски нуклеарен удар.

" Той схваща, че след потреблението на нуклеарно оръжие към този момент няма да може да резервира, по този начин да се каже, живота си и аз съм убеден в това ", сподели Зеленски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР